DE TOEKOMST VAN VERWARMEN

Creativiteit leidt tot innovatie en innovaties zorgen voor razendsnelle technologische ontwikkelingen die vooral op het gebied van klimaatveranderingen een belangrijke rol spelen. Hoe kijkt Jaga tegen deze ontwikkelingen aan? Eigenaar Jan Kriekels ziet de werknemers van Jaga als visionaire dromers met respect voor de natuur en met mooie ideeën die het klimaat ten goede komen. Hij geeft zijn visie op het gebied van creativiteit, technologie en klimaatverandering.

Creativiteit
Om bij Jaga tot innovaties te komen is samenwerking tussen verschillende specialisten van groot belang. Er wordt gewerkt vanuit de visie: Respect Nature. Kriekels: “Alle innovaties moeten goed zijn voor het milieu. Een product van Jaga moet voldoen aan een heel eisenpakket voordat het product pas echt af is. We praten met en luisteren naar verschillende marktpartijen, om zo tot de beste ideeën te komen. Dit biedt onze afdeling R&D (research and Development) dan ook de kans om in alle vrijheid en creativiteit hun visie op verschillende oplossingen uit te werken. Werken op deze manier levert echt nieuwe producten op.”

Technologie
“In de toekomst streven we voor alle huizen naar Nul op de Meter en daarbij draait het volledig om het concept denken. Samen met andere fabrikanten ontwikkelen we concepten, waarbij niet alleen de verwarming, koeling en ventilatie in één geïntegreerd systeem worden meegenomen, maar bijvoorbeeld ook isolatie. Dit biedt de klant het juiste comfort wat hij tenslotte van ons verwacht.”

Klimaatverandering
Jaga probeert heel zuinig om te gaan met grondstoffen en gebruikt de lifecycle index als maatstaf. Kriekels: “In de toekomst mogen we onze woning alleen nog maar verwarmen als we er op dat moment zelf inzitten, tenslotte starten we de auto ook alleen als we willen gaan rijden. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich bewust is van het klimaat en de verandering. Zo zorgen wij dat al onze producten geproduceerd worden vanuit het Cradle-to-Cradle principe. Als iedereen zijn steentje bijdraagt aan het klimaat, ziet de wereld er veel mooier uit.”

Bekijk hier Jan Kriekels’ toekomstvisie in zijn nieuwste video.